Arkeologer for en dag.

Thomas Ball Barratt er mannen bak navnet. Og vi tenkte det kunne være kjekt å bli bedre kjent med karen. Så igår brukte vi en del tid på å grave oss frem til gode historiske spor etter T.B Barratt, og kone Laura.

Det er godt å kunne hedre de som gikk foran. Men Thomas Ball Barratt og Laura Barratt er kanskje ikke navn som veldig mange her i Oslo har umiddelbar kjennskap til, og det er kanskje ikke så veldig rart i det. Men disse menneskene var (og er fortsatt) helter i pinsebevegelsen. De er kjente og kjære navn blant pinsevennene, og de betydde mye for oppstarten av menigheten som Barratt Kaffebar befinner seg i, nemlig Filadelfia Kirken.

Her på bygget befinner det seg et lager med uante skatter.. Bilder av menn i slips og dress med armene i kors og smil på lur. De loggførte som noen helter, og løkkeskriften er både vakker og helt uleselig. Mon tro om Barratt hadde fortsått hva han hadde bokført idag om han fortsatt var i live.

Poenget med å snoke rundt i de gamle arkivene er jo selvfølgelig ikke bare for å mette nysjerrigheten, selv om det er god nok grunn for våre apspirerende arkeologer. Vi er ivrige samlere av Barratt minner for å kunne hedre mannen (og dama bak mannen) som vi har arvet navnet vårt fra, og tror det kan bli hyggelig med noen historiske artifekter rundt omkring i kaffebaren.

NYHET: Igår begynte vår tredje 100% ansatt, Benita Knutsen. Sosionom, (soon to be) barista, skap-arkeolog og Sandefjording. En herlig dame! Velkommen!

arkeologi_trio

arkeologi_6

arkeologi_7

arkelogi_duo

arkeologi_9

arkeologi_10

1000_1875_0012 thoughts on “Arkeologer for en dag.

 1. Knut J. Erstad

  Hei
  Dette var interessant! Som slektshistorisk interessert etterkommer etter Thomas B. Barratt (oldebarn) hadde det vært morsomt å få se på dette arkivet. Kanskje er det noe jeg gjerne ville hatt kopi av eller avfotografert til eget arkiv. Ikke vær redd for at jeg vil gjøre krav på originalene :-). Gøy hvis noe kommer på veggene i den nye kaffebaren. Jeg både bor og jobber i nærheten og stikker gjerne innom i løpet av høsten.
  Hilsen Knut Johannes Erstad

  Reply
  1. Barratt Kaffebar Post author

   wow så gøy!! Det er helt sikkert bare å komme opp på filadelfia kontoret å spørre! De er veldig behjelpelige! Gleder oss til du kommer innom!!

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>